Από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα


Ένα σπυρί. Ένα σημάδι εκ γενετής ή επίκτητο. Ένα μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα αυτί ή μία γαμψή μύτη. Ένας ψευδισμός. Όλα αυτά είναι μερικά από εκείνα τα πράγματα που σου προκαλούν αμηχανία, κόμπλεξ και ντροπή. Αγχώνεσαι για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι μόλις ανακαλύψουν αυτό σου το ‘’κουσούρι’’.  Προσπαθείς να το καμουφλάρεις, να το κρύψεις όσο καλύτερα μπορείς για να μην το παρατηρήσει κανείς. Γιατί πιστεύεις πως έτσι θα γίνεις καλύτερος. Α. Και δεν μου λες.. Με τα άλλα σου κουσούρια; Εκείνα τα μαύρα που έχεις μέσα σου και δεν σου καίγεται καρφάκι να τα διορθώσεις; Εκείνα που πέταξες σαν μαχαίρια προχτές στην μάνα σου και την έκανες να κλαίει; Μπα, τι σου λέω τώρα. Ψιλά γράμματα για ‘σένα. Εσύ κοίτα να είσαι καλλονός από ‘’έξω’’ .
Πρόσεχε πρόσεχε! Μαα βρε παιδάκι μου δεν βλέπεις ότι έτσι όπως χτενίστηκες φαίνονται πιο μεγάλα; Και μέικ απ, να βάλεις μέικ απ αρκετό να το κρύψεις να μην το δουν. Α, και το λεξιλόγιο σου μελέτησε καλά, μη σου ξεφύγει καμία λέξη με σίγμα και εξευτελιστείς! Να σε δω. Έτσι μπράβο. Τώρα είσαι τέλειος! Πιο ωραίος άνθρωπος από εσένα δεν υπάρχει! Εξωτερικά.. ΦΤΟΥ ΣΟΥ μη σε ματιάσω!
Μακάρι το φτύσιμο μου να μπορούσε να φθάσει βαθιά μέσα σου. Να κολλήσει πάνω σε εκείνα τα σκατά που έχεις στην θέση του μυαλού σου. Ίσως και τότε να ντρεπόσουν. Όχι για αυτά που πασχίζεις να κρύψεις με κάθε τρόπο, όχι. Αλλά για αυτά που έκαναν έξαλλο τον καλύτερο σου φίλο. Που δημιούργησαν την κρυφή επιθυμία της αδελφής σου να σε πετάξει από τον τέταρτο. Αυτά που κάνουν τους ανθρώπους να σε φιλούν σταυρωτά, ματς μουτς, και πριν προλάβεις να γυρίσεις το αψεγάδιαστο πρόσωπό σου από την άλλη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν σχέδιο για το πώς θα σου κοπανήσουν το κεφάλι. Μα τι πήγε λάθος; Εσύ που έβαλες τόσο μέικ απ για να τους εντυπωσιάσεις.
Μόνο που ξέχασες να διορθώσεις κάτι. Την ψυχή σου. Εκείνα τα  στίγματα, που πίστεψε με είναι πιο σημαντικά από αυτά του προσώπου σου.  Αυτές τις αποχρώσεις του χαρακτήρα σου που τείνουν προς το μαύρο, και όταν τις χρησιμοποιείς μαυρίζεις και όποιον έχεις γύρω σου.  Αυτά γιατί ξέχασες να τα καλλωπίσεις; Επειδή είναι κρυμμένα μέσα σου; Και όμως, και αυτά τα βλέπει ο ήλιος. Από έξω bella bella και από μέσα.. Δεν θα προλαβαίνεις μάλλον. Έχεις δίκιο, πού χρόνος για αυτά. Άντε πήγαινε γρήγορα, άργησες σήμερα να ομορφύνεις. Και πώς θα σε δουν ετσι; Απαπα. Πήγαινε να φτιάξεις την εξωτερική ομορφιά για να σε δουν αυτοί που δεν θα έχουν μείνει δίπλα σου εξαιτίας της εσωτερικής ασχήμιας. Άντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου