ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ:ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΟΧΙ;


 Nicolas Ulloa disappear techno suicide kinect   
   



     Θόρυβος έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με το θέμα της ευθανασίας. Ένα φαινόμενο το οποίο δεν ήταν καθόλου οικείο στη δική μας χώρα, μια χώρα που κατά κοινή ομολογία είναι αρκετά συντηρητική και καθηλωμένη στον λόγο της εκκλησίας. Και ίσως αυτή είναι και η κυριότερη αιτία που φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε νέες επιλογές. Αφού η εκκλησία λέει πως κάτι είναι αμαρτία , τότε είναι αμαρτία τελεία και παύλα. Ή μήπως όχι;
   ‘’Ο Θεός δίνει την ζωή, Ο Θεός και μας την παίρνει’’. Πόσο πολύ άκουσα, είδα και σιχάθηκα αυτήν την φράση. O Θεός να παρεμβαίνει για να σου καλυτερέψει την ζωή. Αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε ας κάνει πίσω. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν την ζωή. Και στους ανθρώπους ανήκει η απόφαση για το πώς θα ξοδέψουν αυτήν τους την ζωή. Και τώρα ανοίγεται και ένα καινούριο κεφάλαιο: οι άνθρωποι θα μπορούν να αποφασίζουν για το πώς θα τελειώσει η ζωή.
    Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν επικροτώ την αυτοκτονία. Δεν θεωρώ μαγκιά το να τα παρατήσεις όλα και να την κάνεις με ελαφρά για τα καταπράσινα λιβάδια  προκειμένου να αποφύγεις τα προβλήματα σου, τα όποια προβλήματα σου. Μείνε και πάλεψε. Όπως κάνουν τόσοι και τόσοι. Τι γίνεται όμως όταν οι δυσκολίες δεν αντιμετωπίζονται; Όταν ξέρεις πως ότι και αν κάνεις, υπάρχουν κάποιες μάχες άνισες οι οποίες δεν κερδίζονται ποτέ; Υπάρχει μια  τελευταία επιλογή. Για το πώς θα φύγεις.
   Διαλέγεις να μείνεις μέχρι τέλους, παρακαλώντας τους θεούς για ένα θαύμα, για μία ευκαιρία ακόμα. Κάποιοι φίλοι και συγγενείς ίσως σε έχουν τάξει και σε κάποιες εκκλησίες και Αγίους. Πονάς και ξέρεις πως δεν θα σταματήσεις να πονάς. Πονούν και οι δικοί σου άνθρωποι δίχως να μπορούν να σε βοηθήσουν. Ή διαλέγεις να φύγεις. Χωρίς να αλλοιωθείς. Χωρίς να επιτρέψεις σε καμία αρρώστια να σε πετάξει σε ένα κρεβάτι και να σε αφήσει να λιώνεις μέρα με την μέρα. Χωρίς να βλέπεις τους δικούς σου να σε κοιτούν με λύπηση. Επιλέγεις να φύγεις με αξιοπρέπεια. Και αυτό είναι ένα δικαίωμα που δεν μπορεί να σου στερήσει καμία εκκλησία και κανένας Θεός. Ήρθες στον κόσμο χωρίς να το ζητήσεις, και φεύγεις επειδή το θέλεις. Σκληρή απόφαση. Μα στο τέλος δική σου ολόκληρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου